miercuri, 24 decembrie 2014

MANAGEMENTUL OBIECTELOR DIGITALE

DigiTool este o soluţie îndrăzneaţă pentru managementul obiectelor digitale în biblioteci şi medii academice. DigiTool  permite instituţiilor să creeze, să gestioneze, să păstreze şi să partajeze colecţii digitale administrate local.  Prin îmbunătăţirea integrării colecţiilor digitale cu portalurile instituţionale şi cu sistemele e-learning, instituţiile care rulează DigiTool oferă utilizatorilor un mediu de lucru unitar.
Colecţiile actuale includ cantităţi în continuă creştere de conţinut digital – text, imagini, audio, video. Pentru gestionarea acestor bunuri digitale sunt necesare unelte care să organizeze conţinutul lor într-un mod în care să ajute instituţia să partajeze acest conţinut cu un număr de utilizatori locali, în creştere, precum şi cu alte organizaţii. Confruntate cu această cantitate de date în creştere şi cu schimbările frecvente de tehnologie, instituţiile încep să se confrunte şi cu problema presantă de păstrare a obiectelor digitale şi complexitatea pe care această activitate o implică. 
Acum mai mult ca oricând, instituţiile caută o soluţie de management care se potriveşte strategiei lor globale, în ceea ce priveşte infrastructura IT şi care se integrează cu sistemele proprii.
Această cerinţă este acută în special în zona sistemelor de management al obiectelor digitale, de la care, adesea, se aşteaptă, mai degrabă, soluţii la nivel de instituţie şi nu soluţii ce se adresează nevoilor singulare la nivelul departamentelor individuale sau colecţiilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu